Blijf leren.

Blijf ontwikkelen.

 

Kennis
Het Leerwerkloket geeft onafhankelijk en kosteloos advies over leren en werken. We zijn er voor iedereen: werkzoekenden (met of zonder uitkering), studenten en scholieren, werknemers en werkgevers.
Afbeelding
een werkende man
Kennis
Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen waar u als werkgever gebruik van kunt maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op.
Afbeelding
Vier mensen aan het werk op de bouw
Artikel
Ik ben Sarah en ben vijf jaar geleden in Nederland komen wonen. Hier moest ik eerst mijn inburgeringsexamens halen. Deze heb ik bijna allemaal. Nu wil ik me ontwikkelen om mijn leven in Nederland op te bouwen. Mijn kinderen zitten op de basisschool. Daarom heb ik nu meer tijd om weer verder te gaan leren. In mijn geboorteland Brazilië heb ik diploma’s gehaald en werkte ik in de administratie. Dat is hier wat moeilijker. 
Afbeelding
sarah neemt bestelling op
Artikel
Ik ben Ahmed en ben automonteur. Sleutelen, poetsen, rijden vind ik echt tof. Voor mij was de keuze om MBO Autotechniek te gaan doen vanzelfsprekend. Mijn stage deed ik bij Euromaster Autoservice. Ze wilden me na mijn opleiding graag in dienst. Om wat meer ervaring op te doen ging ik na 4 jaar aan de slag bij KwikFit. Nu werk ik bij een allround garagebedrijf, waar ik sleutel aan oude auto’s. Ik merk dat ik na 12 jaar weleens wat anders wil en eerlijk mijn salaris zit ook aan zijn top. Ik breng de meeste inkomsten voor ons gezin. 
Afbeelding
ahmed kijkt onder auto
Artikel
Ik ben Brian. Toen ik 16 was, zat ik op vmbo-kader. Ik kon er niet echt mijn draai vinden. Ik was liever aan het chillen met vrienden. Daarom belandde ik nog wel eens buiten de klas. School ging niet vanzelf. Hoe ik het deed weet ik niet, ik heb mijn vmbo-diploma gehaald. Maar wat daarna? Daarom stopte ik met mijn studie en vond een baan als order picker bij een distributiecentrum. 
Afbeelding
brian bezig met collega
Artikel
Ik ben Petra. Vanaf mijn 22e heb ik gewerkt bij een familiebedrijf. Ik begon als baliemedewerker, heb daarna van alles gedaan. De laatste 15 jaar was ik directiesecretaresse. In 2020 ging er een nieuwe wind waaien. Ze gingen reorganiseren. Ik werd boventallig…. Het was alsof de wereld onder mijn voeten vandaan schoof. Ik was al jong hier gestart en vond mijn werk altijd erg leuk omdat ik veel voor anderen kon betekenen: attenties bij verjaardagen of afscheid. Nu was ik zelf aan de beurt. 
Afbeelding
Petra in de zorg