Blijf leren.

Blijf ontwikkelen.

 

Over ons

Afbeelding
Man achter laptop

Het Leerwerkloket helpt en adviseert werknemers, werkzoekenden, scholieren en werkgevers op het gebied van leren en werken vanuit de visie Leven Lang Ontwikkelen. Iedereen met vragen over o.a. omscholing, bijscholing en leerwerktrajecten kan bij ons terecht. Elk Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, roc’s en UWV. Er zijn 35 Leerwerkloketten verspreid over het hele land.

Het Leerwerkloket helpt iedereen met Leven Lang Ontwikkelen

Om langdurig en duurzaam actief te zijn op een snel veranderende arbeidsmarkt is het van groot belang dat mensen zich een leven lang blijven ontwikkelen. Veranderend werk kan leiden tot ontslag en ontslag kan leiden tot (langdurige) werkloosheid.

Het Leerwerkloket adviseert werkzoekenden, werknemers, scholieren, studenten en ondernemers over om- en bijscholing, werkend leren en leerwerktrajecten.

De adviseurs van de Leerwerkloketten voeren o.a. loopbaan-/arbeidsmarktadviesgesprekken, nemen competentietesten af, helpen bij het maken van een cv en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken, geven groepsvoorlichting en bouwen mee aan totstandkoming van regionale leerwerktrajecten met ondernemers.

Het Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband

Het Leerwerkloket is in 2005 ontstaan vanuit het Programma Leren en Werken van ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). In opdracht van ministerie SZW faciliteert UWV de Leerwerkloketten met een Landelijk Team Leerwerkloketten. UWV is geen eigenaar. Iedere arbeidsmarktregio heeft een Leerwerkloket en ieder Leerwerkloket wordt door minimaal drie partners gefinancierd. Deze drie kernpartners zijn overal hetzelfde. Namelijk: Gemeente(n), ROC en UWV. Gezamenlijk vormen deze partners het Leerwerkloket.

Het Leerwerkloket als spin in het web

Het Leerwerkloket is als een spin in het regionale web van opleidingen. Het ROC is dan wel altijd één van de kernpartners, dat betekent niet dat klanten alleen maar worden doorverwezen naar dat ROC. Interne bedrijfsopleidingen, deeltijd opleidingen, branche erkende opleidingen voor mensen met of zonder startkwalificatie maar ook cursussen, bij- en omscholingstrajecten behoren allemaal tot het netwerk van de Leerwerkloketten.

Het Leerwerkloket heeft een breed netwerk

Het netwerk van de Leerwerkloketten bestaat niet alleen uit onderwijs, gemeente(n) en UWV. Veel Leerwerkloketten hebben goede samenwerkingsverbanden met werkgevers die leerwerktrajecten aanbieden. Zo heeft Leerwerkloket Midden-Brabant zes regionale ondernemers als ambassadeur aangesteld. Deze ondernemers hebben Leven Lang Ontwikkelen hoog in het vaandel staan en bewijzen dat in de dagelijkse praktijk. Als ambassadeurs van het Leerwerkloket brengen zij de dienstverlening van het Leerwerkloket onder de aandacht bij collega ondernemers in de regio.

Een groot aantal Leerwerkloketten werkt vanuit een UWV locatie. En bij ieder Leerwerkloket werkt altijd iemand van het UWV. Het contact is dus zo gelegd.

Contactgegevens van alle Leerwerkloketten vind je hier.