Blijf leren.

Blijf ontwikkelen.

 

Kies ik voor een cursus of een opleiding?

Afbeelding
Welten traineeship
Twee jongedames achter de laptop

Opleiding of cursus?

Ben je op zoek naar een cursus of opleiding, bedenk dan eerst:

  • Welke kennis en ervaring mis je?
  • Wil je bijscholen door het behalen van deelcertificaten of het volgen van een cursus, of moet je een complete opleiding gaan volgen?
  • Op welk niveau zoek je een cursus of opleiding?

Tip van het Leerwerkloket: Heb je een baan, leg de eerste vraag ook voor aan je werkgever.

Je wilt een cursus gaan volgen 

Kijk dan eens op de pagina van NL Leert Door. Hier vind je ruim 600 cursussen die je nu gratis kan volgen. Vaak kun je al direct beginnen en is er geen specifieke voorkennis nodig. In de meeste gevallen ontvang je een certificaat of diploma.

Je wilt een BBL-opleiding gaan volgen

Een BBL-opleiding vind je het makkelijkst via de mbo-instelling bij jou in de buurt. Om in aanmerking te komen voor een BBL-opleiding heb je een praktijkovereenkomst nodig met een erkend leerbedrijf. Wil je weten in welke erkende leerbedrijven in jouw regio op zoek zijn naar nieuwe medewerkers? Neem dan contact op met het Leerwerkloket in jouw regio. Onze adviseurs weten precies welke werknemers op zoek zijn naar gemotiveerde werknemers.

Laat je kennis vastleggen in een Ervaringscertificaat (EVC)

 

Leren doe je niet alleen door het volgen van een opleiding, maar ook in je dagelijkse werkomgeving en in je vrije tijd. (Bijvoorbeeld tijdens vrijwilligerswerk of het uitoefenen van je hobby’s). Deze kennis en kunde, kun je vastleggen in een Ervaringscertificaat (EVC).

Traject

Tijdens een traject voor de Erkenning van Verworven Competenties maak je een portfolio als bewijsstukken van je kennis en vaardigheden. Denk hierbij aan referenties, verslagen van beoordelingsgesprekken, (deel)certificaten van cursussen, enzovoort. Het portfolio wordt ten opzichte van een landelijk erkende beroepsstandaard beoordeeld door een EVC-aanbieder. Beoordeeld wordt of je vaardig genoeg bent voor het beroep.

Een andere mogelijkheid om je kennis en ervaring in kaart te brengen is het Ervaringsprofiel (EVP). Een EVP is te vergelijken met het eerste deel van een EVC-traject.

Kom je er zelf niet uit of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het Leerwerkloket bij jou in de buurt.

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in en jouw Leerwerkloket neemt zo snel mogelijk contact met je op.


De privacy-verklaring vind je achter deze link. De pagina opent in een nieuw venster.
Hierbij geef ik toestemming om mijn gegevens te delen, zodat er contact met mij kan worden opgenomen.

Als je geen toestemming geeft, kan dit formulier niet verstuurd worden. Je kunt dan contact opnemen met het Leerwerkloket via  hollandrijnland@leerwerkloket.nl
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.