Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Ik ben Petra. Vanaf mijn 22e heb ik gewerkt bij een familiebedrijf. Ik begon als baliemedewerker, heb daarna van alles gedaan. De laatste 15 jaar was ik directiesecretaresse. In 2020 ging er een nieuwe wind waaien. Ze gingen reorganiseren. Ik werd boventallig…. Het was alsof de wereld onder mijn voeten vandaan schoof. Ik was al jong hier gestart en vond mijn werk altijd erg leuk omdat ik veel voor anderen kon betekenen: attenties bij verjaardagen of afscheid. Nu was ik zelf aan de beurt. 
Afbeelding
Petra in de zorg
Ik ben Brian. Toen ik 16 was, zat ik op vmbo-kader. Ik kon er niet echt mijn draai vinden. Ik was liever aan het chillen met vrienden. Daarom belandde ik nog wel eens buiten de klas. School ging niet vanzelf. Hoe ik het deed weet ik niet, ik heb mijn vmbo-diploma gehaald. Maar wat daarna? Daarom stopte ik met mijn studie en vond een baan als order picker bij een distributiecentrum. 
Afbeelding
brian bezig met collega
Ik ben Ahmed en ben automonteur. Sleutelen, poetsen, rijden vind ik echt tof. Voor mij was de keuze om MBO Autotechniek te gaan doen vanzelfsprekend. Mijn stage deed ik bij Euromaster Autoservice. Ze wilden me na mijn opleiding graag in dienst. Om wat meer ervaring op te doen ging ik na 4 jaar aan de slag bij KwikFit. Nu werk ik bij een allround garagebedrijf, waar ik sleutel aan oude auto’s. Ik merk dat ik na 12 jaar weleens wat anders wil en eerlijk mijn salaris zit ook aan zijn top. Ik breng de meeste inkomsten voor ons gezin. 
Afbeelding
ahmed kijkt onder auto
Ik ben Sarah en ben vijf jaar geleden in Nederland komen wonen. Hier moest ik eerst mijn inburgeringsexamens halen. Deze heb ik bijna allemaal. Nu wil ik me ontwikkelen om mijn leven in Nederland op te bouwen. Mijn kinderen zitten op de basisschool. Daarom heb ik nu meer tijd om weer verder te gaan leren. In mijn geboorteland Brazilië heb ik diploma’s gehaald en werkte ik in de administratie. Dat is hier wat moeilijker. 
Afbeelding
sarah neemt bestelling op
Wil je starten aan de BBL-opleiding chauffeur wegvervoer? Met een BBL-opleiding ga jij je mbo-diploma halen. Je leert vooral in de praktijk, bij een echt bedrijf. Daar werk je en daar krijg je een salaris voor. En één dag per week volg je lessen bij een ROC bij jou in de buurt. Een mooie combinatie van leren en werken, dus.
Afbeelding
vrachtwagenchauffeur vrouw
STAP-budget is een nieuwe vergoeding voor scholing en staat voor Stimulering van de Arbeidsmarkt Positie. Met dit budget kunt u uw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. U kunt een vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen om te gebruiken voor scholing. Deze vergoeding vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting. Let op: Het aanvragen van STAP-budget kan weer vanaf 1 mei 2022. STAP-budget | UWV | Particulieren  
Afbeelding
STAP-budget
De ICT Praktijk Academie biedt vanaf 2019, naast de reguliere Informatica opleiding bij Hogeschool Leiden, een duale Hbo-Informatica opleiding aan in samenwerking met NCOI. Studenten gaan gedurende 4 jaar een dag per week naar school en werken 4 dagen per week in de praktijk bij een bedrijf. Meer startmomenten Na een succesvolle start in Leiden in september 2020 wordt het nu mogelijk om, behalve in september, ook in december en in maart met deze opleiding te starten. Dat geeft meer flexibiliteit en ook eventuele uitvallers in een andere studie hoeven niet meer tot volgend studiejaar te wachten om voor deze duale studie te kiezen.
Afbeelding
Jongere met Laptop
Bij- en omscholing is de oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt. Er zijn verschillende mogelijkheden en trajecten.
Afbeelding
SBB
In onderzoek door de UvA geeft negentig procent aan de kennis, vaardigheden en netwerk te vinden die men zocht.
Afbeelding
Keep Educating Yourself
Je bent op zoek naar werk, maar je kennis en vaardigheden sluiten niet meer aan bij de arbeidsmarkt van nu.
Afbeelding
Man met papier in zijn hand
Dit is het moment om in actie te komen. Er zijn veel banen verloren gegaan, maar er is ook veel werk bijgekomen.
Afbeelding
twee dames in de zorg
Je bent werkloos en bent er achter gekomen dat jouw opleiding en werkervaring niet meer aansluiten op de huidige arbeidsmarkt. 
Afbeelding
een man
Ga op zoek naar de juiste baan en laat een verpletterende indruk achter tijdens jouw sollicitatiegesprek.
Afbeelding
moslima hoofddoek
Op deze pagina vind je informatie over verschillende sectoren en beroepsgroepen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. 
Afbeelding
Kiezen voor een beroep
Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen waar u als werkgever gebruik van kunt maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op.
Afbeelding
Vier mensen aan het werk op de bouw
Weet je niet precies wat je kwaliteiten en interesses zijn, dan kun je zelf verschillende testen doen. Daarnaast kun je bij een adviseur Leerwerkloket een competentie- interesse- of capaciteiten test aanvragen. Geïnteresseerd? Stuur een contactmail om dit aan te vragen. Veel succes! 
Afbeelding
Man die schrijft
Per september 2020 heeft de overheid voor iedereen gratis bijscholing beschikbaar gesteld. Op deze pagina leggen we je uit hoe je snel een cursus vindt die bij je past. Wil je je liever helemaal laten omscholen? Dan is het volgen van een BBL-opleiding misschien wat voor jou. 
Afbeelding
Welten traineeship
Het Leerwerkloket geeft onafhankelijk en kosteloos advies over leren en werken. We zijn er voor iedereen: werkzoekenden (met of zonder uitkering), studenten en scholieren, werknemers en werkgevers.
Afbeelding
een werkende man
Je wilt leren en werken. Dat kan op allerlei manieren. Je kunt cursussen volgen die aansluiten op je huidige werk, opleidingen waarmee je een heel nieuw vak leert  of iets nieuws leren omdat je het gewoon leuk vindt om iets nieuws te leren.
Afbeelding
Man met papier in zijn hand